TUINONTWERP

Het maken van een compleet tuinontwerp werkt in verschillende stappen.

  • Ik kom langs voor een eerste gesprek. Ik inventariseer wat je wensen zijn, we bespreken de eerste ideeën en ik meet de tuin in. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Na dit gesprek maak ik een offerte.
  • Na je akkoord op de offerte maak ik meerdere schetsen en kom tot een schetsontwerp. Met dit schetsontwerp (conceptontwerp) kom ik weer bij je langs, dit bespreken we dan.
  • Het besproken schetsontwerp werk ik uit tot een tuinontwerp.
  • Een beplantingsplan is optioneel en een laatste stap van het tuinontwerp. Hierin staat welke planten er gebruikt worden, hoeveel het er zijn en waar ze komen te staan.
  • Je kunt nu zelf aan de slag met het ontwerp of je vraagt hiervoor een hovenier.

OF KIES VOOR

Schetsservice

In een relatief kort tijdsbestek bespreken we ideeën en ligt er na afloop een schetsontwerp waar jij mee verder kunt werken. Doorgaans bereid ik een schetsbezoek voor, met de al eerder van jou digitaal ontvangen informatie (foto’s, wensen, maten, feiten). Gemiddeld besteed ik daar een uur aan. Vervolgens maken we een afspraak en kom ik langs. Zo'n gesprek duurt maximaal twee uren.

Beplantingsplan

In een beplantingsplan staat welke planten er gebruikt worden, waar ze komen te staan en hoeveel het er zijn. Een beplantingsplan is een laatste onderdeel van een tuinontwerp. Ik bied het ook aan als losse dienst.

Handen uit de mouwen

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van planten of het werken in de tuin zelf? Ik kan je helpen. We kunnen langs kwekers gaan om planten uit te zoeken, of ik trek mijn overall aan en ga met je mee de tuin in.