Tuinontwerp

Het maken van een compleet tuinontwerp werkt in verschillende stappen.

  • Ik kom langs voor een eerste gesprek. Dit vindt soms online plaats. Ik inventariseer wat je wensen zijn, we bespreken de eerste ideeën en ik meet de tuin in. Na dit gesprek maak ik een offerte.
  • Na je akkoord op de offerte maak ik meerdere schetsen en kom tot een schetsontwerp. Met dit schetsontwerp (conceptontwerp) kom ik weer bij je langs, dit bespreken we dan.
  • Het besproken schetsontwerp werk ik uit tot een tuinontwerp.
  • Een beplantingsplan is onderdeel van het ontwerp en is de laatste stap binnen het tuinontwerp. Hierin staat welke planten er gebruikt worden, hoeveel er per m2 geplaatst mogen worden en waar ze komen te staan.
  • Je kunt zelf aan de slag met het ontwerp of je vraagt hiervoor een hovenier. Ik kan je ook een hovenier aandragen als je dat wilt.

Online tuinschets

Tijdens een videoafspraak van een uur maak ik een indelingsschets voor je tuin die bij jouw situatie past. Tijdens het schetsen bespreken we je vragen; dit kan gaan over de indeling, materialen, beplanting, locatie van terrassen of bomen enz. Na dit uur stuur ik je de tuinschets digitaal toe.

Vooraf mail ik je een vragenlijst en ontvang deze graag ingevuld met overzichtsfoto’s en een plattegrond terug.

Kosten voor een enkele tuin zijn 169 euro, voor- en achtertuin samen 259 euro.

Beplantingsplan

In een beplantingsplan staat welke planten op welke plek komen te staan en hoeveel het er per m2 zijn. Een beplantingsplan is onderdeel van een tuinontwerp maar kan ook worden gekozen als losse dienst, ook bij een schets.

Afhankelijk van de grootte van de tuin bereken ik een bedrag. Dit overleggen we. Denk aan 500 euro bij een gemiddeld grote tuin van 100 m2, tot 1000 euro voor een grotere tuin.Het verschil tussen een ontwerp en een schets

Een schets is een eerste opzet van een tuinontwerp. Het is een indeling gebaseerd op de huidige en gewenste situatie. Het geeft een goede indruk van logische plekken in de tuin en hier worden in grote lijnen al keuzes gemaakt. Na de schetsafspraak maak ik de tekening netjes. Hier kunnen de meeste klanten mee uit de voeten, samen mét of zonder een hovenier of bestratingsbedrijf. Een beplantingsplan volgt optioneel.

 

Een tuinontwerp is een uitgebreid uitgewerkt plan, start met een tuinschets en is gebaseerd op een uitgebreide inventarisatie en analyse. De schets geeft alle mogelijkheden om aanpassingen te doen. Ik test meerdere ontwerpen en werk met een moodboard. Zo kom ik tot een concept-ontwerp. Met het ontwerp komen perspectieftekeningen, een overzicht van materialen en een lichtplan. Na bespreking met de klant volgt er een definitief ontwerp. Een beplantingsplan is onderdeel van het complete plan.

Interesse of een vraag? Vul hieronder je gegevens in, ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.